//
du leser...
Kosthold

Brød

Det kommer stadig spørsmål til brød uten gluten, melk og egg. Etter å ha eksprimentert på kjøkkenet og laget mye rart brød har jeg kommet frem til disse to oppskriftene. De blir luftig og gode. Dessuten tar det ikke lang tid å lage.

Kikert rundstykker

Ca 15 stk.

100 gram Kikertmel

100 gram Bokhvetemel

100 gram Qinoaflak

40 gram Chiax (Eller andre frø)

30 gram Gresskarkjerner

3 ts bakepulver

60 gram Sukkrerørsfiber

2 ss fiberhusk

2 scups sojaproteiner

Litt god olivenolje

Salt

Varmt vann (Mye, det skal bli klissete da røren sveller en god del)

Bland alt tørt tilsett varmt vann. La det stå å svelle i 20 min. Formes til runde litt flate rundstykker. Deigen gir 16 små scones.

Stekes ca 20 min (Lenger om de er store) 225 grader.

Quinoa scones

Denne deigen skal og bli klissete.

300-400 gram Quinoamel

150 gram glutenfri havregryn/hirse

Sukkerrørsfiber

3 ts bakepulver

litt salt

Olje

Vaniljepulver (Trengs ikke)

Hakkede nøtter, fiken, aprikoser og valnøtter etter ønske

2-3 dl soyamelk

4 dl lunket vann eller til røren er passe konsistens.

Ta alt det tørre, bland sammen og hell i melk og vann. Rør alt sammen og la det stå å svelle i ca 20 min.

Nå er røren mye fastere. Ta en spiseskje og legg «klatter» på et stekebrett. Litt store.

Stekes midt i ovnen på 220 grade ca 20 minutter (avhengig av str).

Lykke til !! 🙂

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Formen dag til dag

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggere like this: